Viralliset säännöt

Turun Science Fiction Seura, Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ja Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti järjestävät palautteellisen science fiction- ja fantasianovellikilpailun Nova 2018.

Säännöt

 1. Kilpailu on suunnattu aloitteleville kirjoittajille, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja julkaisut antologioissa eivät ole este osallistumiselle. Atorox-palkinnon voitto ja Portti-novellikilpailun ensimmäinen sija kuitenkin luetaan ansioiksi, joiden jälkeen kirjoittajaa ei voi pitää aloittelijana.
 2. Tekstin maksimipituus on 45 000 merkkiä VÄLILYÖNNIT mukaan lukien (noin 20 liuskaa). Varmista siis, että tekstinkäsittelyohjelmasi laskee merkkimäärään varmasti myös välilyönnit mukaan, koska tämä ei välttämättä ole oletusarvoisesti päällä. Suositeltavaa on, että rivejä sivulla on korkeintaan 30 rivivälin ollessa vähintään 1,5. Fonttikoon on oltava lukukelpoista (n. 12 pts). Marginaalit joka reunasta vähintään 2 cm.
 3. Novellin nimen yhteyteen pitää lisätä nimimerkki, jolla kirjoittaja osallistuu. Oma nimi ei saa ilmetä tiedostosta millään tapaa.
 4. Kisaan saa osallistua useammalla kuin yhdellä novellilla, mutta kunkin novellin kanssa tulee käyttää eri nimimerkkiä.
 5. Novellit tulee kirjoittaa suomeksi.
 6. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan.
 7. Novelli tallennetaan rtf-muodossa (novellin nimi_nimimerkki.rtf). Varmista tallentaessa, että tiedostoon ei jää kirjoittajan henkilöllisyyteen viittaavaa metadataa.
 8. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja. Tuomaristo voi harkintansa mukaan hylätä tekstin, joka on osallistunut Novaan jo aiemmin eikä siihen ole tehty merkittäviä muutoksia.
 9. Alkuperäisellä tarkoitetaan tässä yhteydessä myös fanifiktion eli fanficin rajaamista kisan ulkopuolelle. Tämän katsotaan tarkoittavan tekstejä, jotka on kirjoitettu hahmoista tai teoksista, joiden tekijänoikeudet eivät ole rauenneet. Pastissit vanhoista teoksista tai mytologisten hahmojen käyttö ovat siis sallittuja.
 10. Esiraati tai tuomaristo saa hylätä ohjeiden vastaisesti kirjoitetun tekstin. Rivimääriin, marginaaleihin ja tekstin luettavuuteen siis kannattaa kiinnittää huomiota.
 11. Kilpailun deadline on sunnuntaina 18.3.2018 keskiyöllä.
 12. Turun Science Fiction Seura ry. julkaisee voittajatekstin Spin-lehdessä sekä kymmenen parasta novellia antologiana. Lisäksi Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. julkaisee palkittuja tekstejä Kosmoskynä-lehdessä. Palkittuja tekstejä ei saa julkaista muualla tätä ennen.
 13. Novelleja saa ja on jopa suotavaa muokata palautteen perusteella ennen julkaisua.

Novellin lähettäminen

Novelli lähetetään osoitteeseen novakilpailu(at)gmail(piste)com viimeistään sunnuntaina 18.3.2018. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot (osoite), ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona muodossa novellin nimi_nimimekki.rtf.

Tuomaristo

Novan tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna kirjailija Samuli Antila, vuoden 2016 Nova-voittaja Marko Järvinen, kirjailija Mia Myllymäki, Kosmoskynän päätoimittaja Toni Saarinen ja sf-kirjoittaja Reetta Vuokko-Syrjänen. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Minttu Carole, Camilla Kantola, Teemu Korpijärvi ja Anna Salonen..

Palkinnot

Novelleista palkitaan kymmenen parasta. Voittaja saa 150 euroa, toiseksi tullut 100 ja kolmanneksi tullut 80 euroa. Sijat 4. ja 5. saavat 50 euroa ja sijat 6.–10. saavat 40 euroa. Palkintosummat voivat kasvaa riippuen avustusten saamisesta.

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat tarjoaa kilpailussa kolmen kärkeen sijoittuneille kirjoittajille mentorointia. Mentorointi toteutetaan kilpailua seuraavana kalenterivuonna, jolloin palkituilla on mahdollisuus saada 1-3 kertaa palautetta omista novellipituisista teksteistään. Mentori ja palkittu sopivat keskenään tarkemmin mentoroinnin yksityiskohdista.

Voittajat julistetaan Finncon 2018:ssa, joka järjestetään 14.-15.7.2018 Turussa. Kymmenelle parhaalle ilmoitetaan sijoittumisesta etukäteen, jotta he voivat halutessaan saapua palkintojenjakoon. Tuloslista tulee nähtäville Novan sivuille.

Palaute

Henkilökohtaista palautetta annetaan kolmiportaisesti novellin menestymisen mukaan.

Lisätietoja

NOVA-sihteeri Taru Hyvönen
nova2018 (at) tsfs (piste) fi