Spefilukupiiri

Hämmentääkö tällä hetkellä suomeksi julkaistavan spefin määrä? Haluaisitko lukea enemmän, mutta kirjaan tarttuminen tuntuu hankalalta? Tekisikö mielesi keskustella lukemastasi jonkun kanssa?

Turun pääkirjastolla on pyörinyt vuodesta 2013 spefilukupiiri, jossa on luettu niin scifiä, fantasiaa kuin kauhuakin genrerajoihin takertumatta. Vuonna 2014 TSFS:stä tuli toinen lukupiirin järjestäjistä.

Spefilukupiiri kokoontuu oletusarvoisesti joka kuun kolmantena maanantaina kello 18.00-19.30 Turun pääkirjaston Ideahuoneessa, Café Siriuksen yläkerrassa. Piiriin ovat tervetulleita kaikenikäiset oudosta kirjallisuudesta kiinnostuneet.

Kevään 2019 aikana luettavat kirjat valittiin tammikuun tapaamisessa, ja ohjelma näyttää seuraavanlaiselta:

18.2.Johanna Sinisalo: Renaten tarina
18.3.Hannu Rajaniemi: Kesämaa
15.4.Cixin Liu: Kolmen kappaleen probleema
20.5.Kimmo Tuominen: Pimeän verkon oraakkeli
17.6.Katariina Heikkilä: Punainen nyrkki
15.7.Valitaan syksyn kirjat

Myös loput vuoden 2019 tapaamiskerrat on jo varattu, ja ne ovat 19.8., 16.9., 21.10., 18.11. ja 16.12. Tapaamiset ovat oletusarvoisesti joka kuun kolmas maanantai. Joulukuun tapaamispäivä kuitenkin on viikkoa normaalia aiemmin joulunpyhien vuoksi.

Spefilukupiirin yhteyshenkilönä toimii sen vetäjä Pasi Karppanen. Jos siis olet kiinnostunut tulemaan mukaan tai sinulla on muuta kysyttävää, laita viestiä osoitteella pasikarppanen at yahoo.com. Uudet jäsenet ovat edelleen enemmän kuin tervetulleita mukaan. Tapaamiset ovat rentoja, eikä kirjoja analysoida niissä ryppyotsaisesti.

Spefilukupiirin aiemmat vuodet

Lukupiiristä Turun kaupungin sivuilla