Spefilukupiiri

Hämmentääkö tällä hetkellä suomeksi julkaistavan spefin määrä? Haluaisitko lukea enemmän, mutta kirjaan tarttuminen tuntuu hankalalta? Tekisikö mielesi keskustella lukemastasi jonkun kanssa?

Turun pääkirjastolla on pyörinyt vuodesta 2013 spefilukupiiri, jossa on luettu niin scifiä, fantasiaa kuin kauhuakin genrerajoihin takertumatta. Vuonna 2014 TSFS:stä tuli toinen lukupiirin järjestäjistä.

Spefilukupiiri kokoontuu oletusarvoisesti joka kuun kolmantena maanantaina kello 18.00-19.30 Turun pääkirjaston Ideahuoneessa, Café Siriuksen yläkerrassa. Piiriin ovat tervetulleita kaikenikäiset oudosta kirjallisuudesta kiinnostuneet.

Syksyn 2018 aikana luettavat kirjat valittiin tapaamisessa 18.6., ja vuoden ohjelma näyttää kokonaisuudessaan seuraavanlaiselta:

22.1.Ursula K. LeGuin: Ikuisen hämärän maa
19.2.David Mitchell: Luukellot
19.3.Billy O'Shea: Vieterivoiman valtakunta
23.4.Ayn Rand: Kun maailma järkkyi
21.5.Katri Alatalo (toim.): Varjojen lumo: Suomalaisia goottinovelleja
17.9.T.H. White: Muinainen ja tuleva kuningas (Huom. päivä vaihtunut)
15.10.Ante Aikio: Stallun pata
19.11.Matt Haig: Kuinka aika pysäytetään
10.12.Alastair Reynolds: Elysionin tuli
21.1.Valitaan kevään kirjat
18.2.Johanna Sinisalo: Renaten tarina

Syyskauden tapaamiset ovat oletusarvoisesti joka kuun kolmas maanantai. Joulukuun tapaamispäivä kuitenkin on viikkoa normaalia aiemmin joulunpyhien vuoksi.

Spefilukupiirin yhteyshenkilönä toimii sen vetäjä Pasi Karppanen. Jos siis olet kiinnostunut tulemaan mukaan tai sinulla on muuta kysyttävää, laita viestiä osoitteella pasikarppanen at yahoo.com. Uudet jäsenet ovat edelleen enemmän kuin tervetulleita mukaan. Tapaamiset ovat rentoja, eikä kirjoja analysoida niissä ryppyotsaisesti.


Spefilukupiirin aiemmat vuodet

Lukupiireistä Turun kaupungin sivuilla:
http://www.turku.fi/uutinen/2015-08-27_lukupiirit-kirjastossa