Spefilukupiiri

Hämmentääkö tällä hetkellä suomeksi julkaistavan spefin määrä? Haluaisitko lukea enemmän, mutta kirjaan tarttuminen tuntuu hankalalta? Tekisikö mielesi keskustella lukemastasi jonkun kanssa?

Turun pääkirjastolla on pyörinyt vuodesta 2013 spefilukupiiri, jossa on luettu niin scifiä, fantasiaa kuin kauhuakin genrerajoihin takertumatta. Vuonna 2014 TSFS:stä tuli toinen lukupiirin järjestäjistä.

Spefilukupiiri kokoontuu oletusarvoisesti joka kuun kolmantena maanantaina kello 18.00-19.30 Turun pääkirjaston Ideahuoneessa, Café Siriuksen yläkerrassa. Piiriin ovat tervetulleita kaikenikäiset oudosta kirjallisuudesta kiinnostuneet.

Kevään 2018 aikana luettavat kirjat valittiin tapaamisessa 11.12., ja ohjelma näyttää seuraavanlaiselta:

22.1.Ursula K. LeGuin: Ikuisen hämärän maa
19.2.David Mitchell: Luukellot
19.3.Billy O'Shea: Vieterivoiman valtakunta
23.4.Ayn Rand: Kun maailma järkkyi
21.5.Katri Alatalo (toim.): Varjojen lumo: Suomalaisia goottinovelleja
18.6.Valitaan syksyn kirjat

Myös vuoden 2018 loput tapaamispäivät on jo varattu, ja ne ovat 20.8., 17.9., 15.10., 19.11. sekä 10.12. Syyskauden tapaamiset ovat joka kuun kolmas maanantai lukuun ottamatta tammi- ja huhtikuuta Ideahuoneen muista varauksista johtuen. Joulukuun tapaamispäivä on puolestaan viikkoa aiemmin joulunpyhien vuoksi. Syyskauden kirjat valitaan kesäkuun tapaamisessa, jolloin piiri kokoontuu Ideahuoneen sijasta samalla käytävällä sijaitsevassa Kokoushuone 1:ssä, ja heinäkuun piiri pitää lomaa.

Spefilukupiirin yhteyshenkilönä toimii sen vetäjä Pasi Karppanen. Jos siis olet kiinnostunut tulemaan mukaan tai sinulla on muuta kysyttävää, laita viestiä osoitteella pasikarppanen at yahoo.com. Uudet jäsenet ovat edelleen enemmän kuin tervetulleita mukaan. Tapaamiset ovat rentoja, eikä kirjoja analysoida niissä ryppyotsaisesti.


Spefilukupiirin aiemmat vuodet

Lukupiireistä Turun kaupungin sivuilla:
http://www.turku.fi/uutinen/2015-08-27_lukupiirit-kirjastossa