Spefilukupiiri

Hämmentääkö tällä hetkellä suomeksi julkaistavan spefin määrä? Haluaisitko lukea enemmän, mutta kirjaan tarttuminen tuntuu hankalalta? Tekisikö mielesi keskustella lukemastasi jonkun kanssa?

Turun pääkirjastolla on pyörinyt vuodesta 2013 spefilukupiiri, jossa on luettu niin scifiä, fantasiaa kuin kauhuakin genrerajoihin takertumatta. Vuonna 2014 TSFS:stä tuli toinen lukupiirin järjestäjistä.

Spefilukupiiri kokoontuu oletusarvoisesti joka kuun kolmantena maanantaina kello 18.00-19.30 Turun pääkirjaston Ideahuoneessa, Café Siriuksen yläkerrassa. Piiriin ovat tervetulleita kaikenikäiset oudosta kirjallisuudesta kiinnostuneet.

Vuoden 2017 ohjelma näyttää tällä hetkellä seuraavanlaiselta:

20.2.Hugh Howey: Hiekka
20.3.Hannu Rajaniemi: Näkymättömät planeetat
24.4.Steinar Bragi: Sumu
15.5.Mike Carey: Maailman lahjakkain tyttö
17.7.Katharine McGee: Tuhat kerrosta: pudotus
21.8.Anne Leinonen: Kirjanoita
18.9.Blake Grouch: Pimeää ainetta
9.10.Jussi Katajala: Nollameridiaani ja muita kosmisia tarinoita
20.11.Brandon Sanderson: Viimeinen valtakunta
11.12.Valitaan kevään 2018 kirjat

Syyskauden aikana luettavat kirjat valittiin tapaamisessa 19.6. Syyskauden tapaamiset ovat aina kuun kolmas maanantai lukuun ottamatta lokakuuta, jolloin tapaaminen on viikkoa aikaisemmin Ideahuoneen muista varauksista johtuen. Samasta syystä joulukuun tapaaminen järjestetään Ideahuoneen sijasta Kokoustila 2:ssa, ja tällöin valitaan kevätkaudella 2018 luettavat kirjat.

Spefilukupiirin yhteyshenkilönä toimii sen vetäjä Pasi Karppanen. Jos siis olet kiinnostunut tulemaan mukaan tai sinulla on muuta kysyttävää, laita viestiä osoitteella pasikarppanen at yahoo.com. Uudet jäsenet ovat edelleen enemmän kuin tervetulleita mukaan. Tapaamiset ovat rentoja, eikä kirjoja analysoida niissä ryppyotsaisesti.


Spefilukupiirin aiemmat vuodet

Lukupiireistä Turun kaupungin sivuilla:
http://www.turku.fi/uutinen/2015-08-27_lukupiirit-kirjastossa