TSFS:n ja Tutkan kirjamessuosasto

Turun kansainväliset kirjamessut täyttävät Turun messukeskuksen 30.9.–2.10. TSFS ja Tutka organisoivat nytkin messuille suureen suosioon nousseen "Scifi ja fantasia Turussa" -osaston, joka tarjoaa alan harrastajille turvallisen tukikohdan messuhälinän keskellä. Luvassa on siis kolmen päivän ajan messuhulinaa hilpeässä faniseurassa.

Osasto kirppiksineen, badgemyyntilaareineen, kahvipöytineen ja sohvineen löytyy viime vuoden tapaan A- ja B-salien välissä olevan auditoriotilan yhteydestä (AUDI/8). Sijainti ei siis ole keskeisin, mutta osasto löytyy hyvin menemällä aulasta auditorioon johtavista ovista ja jatkamalla vasemmalle, tai kääntymällä vaatesäilytyksen jälkeen oikealla olevista ovista ennen A-halliin johtavia pääovia. Osastomme vihertävä TARDIS pitäisi näkyä myös A-hallista auditorioon johtavilta ovilta. Sijainti on merkitty vihreällä rinkulalla oheiseen karttaan.

Osastolta löytyvään kirppishyllyyn voi tuoda myytävää koko messujen ajan. Tuotteet voivat olla kirjoja, sarjakuvia tai elokuvia, riittää kunhan ne ovat scifiä, fantasiaa tai kauhua. Tuotteista peritään 10% provisio. Myymättömiä tuotteita ei tarvitse messujen päätyttyä hakea pois, sillä ne pääsevät Terrakodin kirppishyllyyn.

Kustantajahyllyssä ovat tänä vuonna edustettuna Vaskikirjat, Kuoriaiskirjat, Iris-kustannus, Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat, Suomen H.P. Lovecraft -seura ja Turun sarjakuvakerho.

Huom! Saamiemme tietojen mukaan pankkiautomaatti on messukeskuksesta poistettu. Kaikkialla messukeskuksessa ei edelleenkään käy kortti (muun muassa meidän osastollamme) eli kannattaa nostaa käteistä ennen messukeskukselle saapumista.

Osaston vierailijaohjelma näyttää tänä vuonna seuraavanlaiselta:

Perjantai 30.9.

 • Magdalena Hai 14:30-15:15
 • Anu Holopainen 15:30-16:15
 • Lauantai 1.10.

 • J.S. Meresmaa 13:00-13:45
 • Mirka Ulanto 14:30-15:15
 • Petri Hiltunen: 16:00-16:45
 • Sunnuntai 2.10

 • Juha Jyrkäs 12:15-13:00
 • Tuomas Saloranta 13:15-14:00
 • Marko Hautala 14:15-15:00
 • Osaston tekijävierailut ovat eräänlainen kevytversio muun muassa Finnconeista tutuista "kaffeeklatscheista". Niihin ei kuitenkaan ole ilmoittautumista ja jokainen osastolla olija voi tulla jututtamaan tekijää.

  Ohjelmaan kuuluvat myös messujatkot, jotka järjestetään tänä vuonna Panimoravintola Koulussa (Eerikinkatu 18) lauantaina klo 20:00 eteenpäin. Aiemmista vuosista poiketen Viinituvan varaaminen ei kuitenkaan ole enää mahdollista, josta syystä joudumme paikan päällä katsomaan mihin asetumme. Perjantaina hyvä paikka etsiä tuttuja on myös Cosmic Comic Cafe (Kauppiaskatu 4).

  Bussilla messukeskukselle pääsee messujen ajan bussilla 100, joka lähtee Kauppatorilta.

  Viime vuoden messutunnelmia löytyy messujen tämän vuoden mainosvideolta, jolla meideänkin osastomme vilahtaa pari kertaa.

  Lisätietoa:

  http://www.kirjamessut.fi/

  Vuoden 2016 messuosaston Facebook-event löytyy osoitteesta:

  https://www.facebook.com/events/329685994040687/


  Nähdään messuilla!