Atorox 2020


25.1.2020

Lista vuoden 2019 novelleista on julkaistu verkkosivuillamme. Listaan saa ehdottaa täydennyksiä ja muutoksia niin kauan kuin ehdokasasttelu on auki, osoitteeseen atorox2020@tsfs.fi

13.11.2019

Atoroxin esiraati on saatu täyteen. Kiitoksia kaikille ilmoittautuneille sekä kaikille niille, jotka jakoivat tietoa eteenpäin.

9.11.2019

Turun Science Fiction Seuran Atorox-esiraati kaipaa uusia jäseniä!

Atorox on palkinto, joka jaetaan vuoden parhaalle spefi-novellille. Äänestys tapahtuu fandomin voimin, mutta ennen äänestystä tarvitaan esiraadin työpanosta. Esiraati lukee kaikki vuoden aikana ilmestyneet kotimaisen spefi-novellit ja valitsee niiden joukosta, yhdessä fandomin ehdotusten kanssa, noin kahdenkymmenen novellin parhaimmiston.

Esiraatilaisen tulee

a) kyetä kriittiseen lukemiseen: omat mieltymykset täytyy jättää taustalle ja arvioida objektiivisesti, onko novelli tarpeeksi ansiokas kilpaillakseen Atoroxista.
b) jaksaa lukea kaikki sovitut novellit. Tarkoituksena olisi saada sen verran porukkaa kasaan, että urakka voitaisiin jakaa, jolloin luettavana olisi reilut sata novellia. (Vuonna 2019 esiraatilaisia oli viisi, minkä seurauksena jokainen luki noin 40 % novelleista.)

Maantieteellisellä sijainnillasi ei ole merkitystä, sillä homma hoidetaan sähköisesti. (Jos esiraadilla on halua, kasvokkainen tapaaminen voidaan järjestää jossain vaiheessa.)

Esiraadin aikataulut:

Esiraatilainen aloittaa lukemisen loppuvuodesta 2019 ja jatkaa työtään noin maaliskuun 2020 alkuun, jolloin ehdokaslista on tarkoitus julkaista. Esiraatilainen saa itse aikatauluttaa novellien lukemisen, kunhan kaikki on luettu deadlineen mennessä. Esiraatilainen hankkii itse tekstit luettavakseen, mutta Atorox-vastaava voi auttaa tehtävässä muun muassa pyytämällä halutuista lehdistä lukukappaleita tai sähköisiä versioita. Lista vuoden novelleista julkaistaan TSFS:n sivuilla, kunhan Atorox-vastaava on saanut sen valmiiksi.

Tällä hetkellä Atoroxin esiraadissa on vain yksi henkilö, joten uusia esiraatilaisia kaivataan kipeästi. Esiraati takaa sen, että kaikilla novelleilla on mahdollisuus nousta ehdolle Atorox-palkinnon saajaksi.

Jos kiinnostuit, ota yhteys laittamalla sähköpostia osoitteeseen atorox2020@tsfs.fi viimeistään pe 22.11.2019 mennessä. Kerro etu- ja sukunimesi sekä muutamalla sanalla lukuharrastuneisuudestasi.

P.S. Esiraatilaisuutta suositellaan erityisesti niille, jotka itse kirjoittavat tai suunnittelevat kirjoittavansa spefiä: kotimaisen kentän tuntemus antaa hyvää pohjaa omalle kirjoitustyölle.

Tärkeitä linkkejä

Vuonna 2019 ilmestyneet novellit

Ehdokasasettelun äänestyslomake

Atorox 2020 Facebookissa

Ohjeet ehdokasasetteluun ja äänestykseen