Ajankohtaista


4.4.2021

Ehdokaslista on julkaistu

Esiraati on saanut työnsä päätökseen, joten Atoroxin ehdokaslista on valmis.

Tänä vuonna ehdolla ovat seuraavat novellit:

Timo Arna: Immuunit (Viimeinen aalto - tarinoita pandemioista, La Ciska-julkaisu, BoD)
Magdalena Hai: Hemmetin nimeen, Ruu! (Kuolleiden kirja (Uhriniituntakainen, #2), Karisto)
Magdalena Hai: Kepponen (Kuolleiden kirja (Uhriniituntakainen, #2), Karisto)
Sampsa Hario: Lintumies (Nova 2018 -antologia, TSFS ja Tutka)
Milka Hakkarainen: Viktor Sokolovin mahdoton tehtävä (Kosmoskynä 1/2020)
Pirja Hyyryläinen: Jumalat puhalsivat (Kosmoskynä-verkkolehti)
Maiju Ihalainen: Parsija, etsijä, kaikkien toiveiden täyttäjä (Portti 4/2019)
Tenka Issakainen: Ihon läpi tuoksuu veri (Varjorikko 1/2020)
Tenka Issakainen: İmparatorluk (Kosmoskynä 2/2019)
Ville-Veikko Jylhämäki: Luojantappaja (Praedor - Tarinoita Jaconiasta, Vaskikirjat)
Teemu Korpijärvi: Lainasanat (Portti 4/2019)
Jasmin Kuusela: Kuusisataa sateista päivää (Portti 1/2020)
Milli Lehtinen: Minä pelastan sinut (Kosmoskynä 2/2019)
J.S. Meresmaa: Minun jälkeeni elämä (Kiima - eroottisia tarinoita, Osuuskumma)
Mörður: Stryk - Kyborgikomentaja (Viimeinen aalto - tarinoita pandemioista, La Ciska-julkaisu, BoD)
Heikki Nevala: Tempo robota (Viimeinen aalto - tarinoita pandemioista, La Ciska-julkaisu, BoD)
Anna Ojalahti: Pinnan alla (Spin 2/2020)
Tarja Pasanen: Kantaja (Viimeinen aalto - tarinoita pandemioista, La Ciska-julkaisu, BoD)
Solina Riekkola: Koskikiima (Kiima - eroottisia tarinoita, Osuuskumma)
Jaakko Markus Seppälä: Neiti Millionsin kuolema (Portti 2/2020)
Matts Trofimoff: Väinön kannel (Kuiskaus pimeässä 2/2020)
Reetta Vuokko-Syrjänen: Neljäs porsas (Kosmoskynä 1/2020)
Reetta Vuokko-Syrjänen: Punainen kuin lumi, valkoinen kuin synti, musta kuin sydämeni (Varjorikko 1/2020)

Onnittelut kaikille ehdolla oleville!

Ehdokkaat voivat halutessaan olla jo yhteydessä Atorox-vastaavaan atorox2020@tsfs.fi. Äänestystä varten novelleista tarvitaan sähköiset versiot äänestäjien luettavaksi. Atorox-vastaava ottaa yhteyttä kaikkiin kirjoittajiin, mutta tekstin saamista nopeuttaa, jos kirjoittajat jo itse ottavat aktiivisesti yhteyttä.

Esiraadissa oli tänä vuonna kuusi jäsentä: Thua Aalto, Pyry Palermo, Linnea Peurakoski, Nea Similä, Leila Paanananen ja Katja Juusela. Suuri kiitos esiraadille työstään! Urakka jaettiin niin, että kullakin novellilla oli kaksi lukijaa.

Atoroxin aikataulut ovat muuttuneet siltä osin, että äänestäjäksi ilmoittautumiselle on annettu viikko enemmän aikaa, ja se päättyy 18.4. Näin ollen myös äänestyksen deadline siirtyy viikkoa myöhemmäksi ja on 20.6.

6.2.2021

Vuoden 2021 Atoroxin aikataulut

Ehdokasasettelu päättyy: 28.3.

Tähän päivämäärään saakka voi ehdottaa mieleistään novellia lyhytlistalle äänestyslomakkeella. Lista vuoden 2020 aikana julkaistuista novelleista, joita voi äänestää, löytyy täältä. Kun ehdokasasettelu on umpeutunut, kokoaa Atorox-vastaava yhteistyössä esiraadin kanssa sekä yleisöäänten perusteella lyhytlistan, joka julkaistaan mahdollisimman pian ehdokasasettelun päättymisen jälkeen, kuitenkin ennen äänestäjäksi ilmoittautumisen deadlinea.

Äänestäjäksi ilmoittautuminen päättyy: 11.4.

Äänestäjäksi lyhytlistavaiheeseen täytyy ilmoittautua osoitteeseen atorox2021@tsfs.fi, ja sen voi tehdä jo nyt, mutta viimeistään 11.4. Perinteisesti eri seurat ja yhdistykset on myös kutsuttu kokoamaan omat Atorox-raatinsa: yhdessä novellien analysoiminen on antoisaa ja Atorox-vastaava haastaakin seurat kilpailemaan suurimman Atorox-raadin tittelistä! Kukin äänestäjä äänestää kuitenkin itsenäisesti ja tasavertaisesti, oli raadissa tai ei.

Äänestys päättyy: 13.6.

Äänestäjät saavat sähköpostitse linkit lyhytlistan 20-25 novelliin, ja luettuaan ne kaikki voi äänestää Atoroxin 2021 voittajaa! Sähköpostissa tulee myös tarkempi tieto virtuaalisen äänestyksen kulusta. Äänet annetaan ennen 13.6. keskiyötä.

Palkintojenjako: Finnconissa

13.12.2020

Lista vuonna 2020 julkaistuista novelleista on julkaistu

Listaan on koottu kaikki Atorox-kelpoiset novellit eli vuoden 2020 aikana ensimmäistä kertaa julkaistut suomalaiset spefinovellit. Mikäli listalla on puutteita, voi niistä ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen atorox2021@tsfs.fi.

Kaikkia listan novelleja voi myös ehdokasasettelussa äänestää lyhytlistalle äänestyslomakkeen kautta. Mikäli haluat nähdä jonkun tietyn novellin kilpailemassa Atorox-palkinnosta, kannattaa äänestää! Jo yksittäisillä äänillä voi olla suuri merkitys.

18.11.2020

Turun Science Fiction Seuran Atorox-esiraati kaipaa uusia jäseniä!

Atorox on palkinto, joka jaetaan vuoden parhaalle spefi-novellille. Äänestys tapahtuu fandomin voimin, mutta ennen äänestystä tarvitaan esiraadin työpanosta. Esiraati lukee kaikki vuoden aikana ilmestyneet kotimaisen spefi-novellit ja valitsee niiden joukosta, yhdessä fandomin ehdotusten kanssa, noin kahdenkymmenen novellin parhaimmiston.

Esiraatilaisen tulee
a) kyetä kriittiseen lukemiseen: omat mieltymykset täytyy jättää taustalle ja arvioida objektiivisesti, onko novelli tarpeeksi ansiokas kilpaillakseen Atoroxista.
b) jaksaa lukea kaikki listalla olevat novellit. Tarkoituksena olisi saada sen verran porukkaa kasaan, että urakka voitaisiin laittaa puoliksi, jolloin luettavana olisi reilut sata novellia, joista osa on hyvin lyhyitä raapaleita. Maantieteellisellä sijainnillasi ei ole merkitystä, sillä homma hoidetaan sähköisesti.

Esiraadin aikataulut: Esiraatilainen aloittaa lukemisen loppuvuodesta 2020 ja jatkaa työtään noin maaliskuun 2021 alkuun, jolloin ehdokaslista on tarkoitus julkaista. Esiraatilainen saa itse aikatauluttaa novellien lukemisen, kunhan kaikki on luettu deadlineen mennessä. Esiraatilainen hankkii itse tekstit luettavakseen, mutta Atorox-vastaava voi auttaa tehtävässä muun muassa pyytämällä halutuista lehdistä lukukappaleita. Lista vuoden novelleista julkaistaan TSFS:n sivuilla kunhan Atorox-vastaava on saanut sen valmiiksi.

Tällä hetkellä Atoroxissa on kaksi esiraatilaista, ja jotta homma voitaisiin jakaa puoliksi, tarvitsemme ainakin kaksi uutta raatilaista lisää.

Jos kiinnostuit, ota yhteys laittamalla sähköpostia osoitteeseen atorox2021@tsfs.fi. Kerro nimesi ja ikäsi ja muutamalla sanalla lukuharrastuksestasi.

Terveisin TSFS:n upouusi Atorox-vastaava, Katja Juusela

P.S. Suosittelen esiraatilaisuutta erityisesti niille, jotka itse kirjoittavat tai suunnittelevat kirjoittavansa spefiä: koko kotimaisen kentän tuntemus antaa hyvää pohjaa omalle kirjoitustyölle.

21.9.2020

Turun Science Fiction Seura hakee uutta Atorox-vastaavaa

Oletko kiinnostunut suomalaisesta spefikirjallisuudesta? Innostutko erityisesti kotimaisista spefinovelleista? Kiinnostaako sinua olla mukana varmistamassa, että Suomen vanhin ja ainoa spefinovellipalkinto jaetaan tulevinakin vuosina? Tai oletko kenties jo vuosia äänestänyt Atoroxissa, mutta nyt haluaisit päästä näkemään, mitä kulissien takana tapahtuu?

Turun Science Fiction Seura ry. myöntää joka vuosi Atorox-palkinnon vuoden parhaalle ensimmäistä kertaa julkaistulle kotimaiselle suomen- tai ruotsinkieliselle tieteis- tai fantasianovellille. Novelli valitaan yleisöäänestyksellä esiraadin ja yleisön yhdessä kokoamalta listalta. Atorox-vastaava hoitaa äänestykseen liittyvät järjestelyt.

Atorox-vastaava muun muassa kokoaa vuoden aikana ilmestyneistä novelleista listan, pitää yhteyttä esiraatiin, tiedottaa äänestyksen kulusta ja luotsaa koko paketin kesällä finaaliin eli palkinnon myöntämiseen. Atorox-vastaavan työ alkaa loka-marraskuussa novellilistan kokoamisella ja päättyy heinäkuussa palkinnon jakoon. Tehtävää on tasaisesti ympäri vuoden, mutta ei joka päiväksi tai edes viikoksi. Tehtävässä auttaa aiempien vastaavien tekemä muistilista.

Tehtävä sopii erityisesti sellaiselle, joka nauttii itsenäisestä työskentelystä, ei pelästy pikkutarkasta hommasta ja jolla on uskallusta lähetellä viestejä niin sähköpostilistoille, kustantamoille kuin kirjailijoillekin. Parhaimman Atorox-vastaavan kokemuksen saat, jos pystyt sitoutumaan hommaan ainakin kahdeksi vuodeksi: ensimmäinen vuosi menee hommia opetellessa, toisena vuonna alkaa sujua jo rutiinilla.

Tukenasi työskentelyssäsi on koko TSFS:n hallitus ja erityisesti väistyvä Atorox-vastaava, joka auttaa pääsemään jutun juonesta kiinni ja perehdyttää muutenkin kaikkeen, mitä vain tästä hommasta voi tietää.

Atorox-vastaavan työ on vapaaehtoistyötä, joten palkkiota tästä emme voi maksaa. Voimme kuitenkin tarjota sinulle mahdollisuuden kehittää kykyjäsi. Tässä hommassa tietämyksesi suomalaisesta spefikentästä laajenee. Myös organisointi- ja viestintätaitosi taatusti kehittyvät.

Atorox-vastaavan tehtävästä saa halutessaan myös työtodistuksen. Pesti on erinomaista työkokemusta, jos olet kiinnostunut työllistymään esimerkiksi kirjallisuus- ja kulttuurialalle tai sinua kiinnostaa projektiluontoinen työskentely. Tässäpä oiva homma vaikkapa korkeakouluopiskelijalle, joka kaipaa CV:n täytettä!

TSFS toivoo, että Atorox-vastaava pystyisi liittymään osaksi TSFS:n hallitusta tai muuten sitoutumaan raportoimaan työnsä etenemisestä kokouksissa. Syyskokous, jossa valitaan vuoden 2021 hallitus, pidetään sunnuntaina 25.10. Hallitukseen valituksi tuleminen ei edellytä kokoukseen osallistumista.

Voit tulla kuulemaan lisää TSFS:n hallitustoiminnasta sunnuntaina 4.10. joko Turku-saliin tai säiden salliessa ulkotiloihin. (Ilmoita kiinnostuksesi saapua paikalle osoitteeseen atorox2020@tsfs.fi niin saat tarkemmat ohjeet paikalle löytämiseksi.)

Atorox-vastaavan ei tarvitse välttämättä olla turkulainen (ken tietää, kuinka kauan kokoustamme etänä), mutta vastaavan on oltava valmis kommunikoimaan esimerkiksi Discordin kautta tekemisistään hallitukselle.

Jos kiinnostuit hommasta, ole yhteydessä osoitteeseen atorox2020@tsfs.fi. 4.10. mennessä. Kerro vapaasti itsestäsi, nörttiharrastuksistasi ja siitä, minkälainen suhde sinulla on suomalaiseen fandomiin.

Lisätietoja osoitteesta atorox2020@tsfs.fi / Anna Mattila

Tutustu myös Atoroxiin verkossa.
Lue Nörttityttöjen blogista, mitä tapahtuu Atoroxin kulisseissa.

10.9.2020

Atorox 2020 - pisteet julki

Joka vuosi Atorox-listalle nousee novelleja hyvinkin pienellä pistemäärällä. Demonstroidakseen tätä TSFS julkaisee vuoden 2020 Atoroxin ehdokaslistan pistetaulukon. Pääset tarkastelemaan pisteitä tästä linkistä. (Linkin kautta avautuu Google Sheet -tiedosto.) Taulukko antaa kenties parempaa kuvaa siitä, kuinka jokaisella äänellä voi olla merkitys ehdokaslistalle nousemisessa.

Muistathan, että hyviä novelleja voi äänestää pitkin vuotta. Jos olet jo nyt lukenut hyvän vuonna 2020 julkaistun novellin, anna sille ääni tämän lomakkeen kautta.

11.7.2020

Atorox-palkinto tamperelaisen Reetta Vuokko-Syrjäsen novellille Emma Halmin vaihtoehdot kuolemalle

Atorox-novellipalkinto myönnetty Virtuaali-Finnconissa

Turun Science Fiction Seura ry myönsi tieteis- ja fantasiakirjallisuuspalkinto Atoroxin Reetta Vuokko-Syrjäsen novellille Emma Halmin vaihtoehdot kuolemalle (Portti 1/2019).

Palkinto myönnettiin tieteis- ja fantasiakirjallisuustapahtuma Finnconissa 11.7.2020. Finncon järjestettiin ensimmäistä kertaa virtuaalisesti, minkä seurauksena myös Atorox jaettiin ensimmäistä kertaa virtuaalisesti.

Atorox-palkinto on Vuokko-Syrjäsen ensimmäinen. Tulevaisuuden Tampereelle sijoittuva novelli kertoo Emma Halmista, joka kohtaa itsetuhoisella hetkellä henkilön, joka muuttaa hänen elämänsä. Novelli käsittelee itsemäärämisoikeutta ja sitä, mitä ihmisille voi tapahtua, jos se riistetään heiltä. Toisen sijan sai M.A. Tyrskyluodon novelli Hän joka ei laula (Metsän kronikka: Tarinoita puista, Osuuskumma). Kolmannella sijalla oli Riikka Varosen novelli Varastettuja hetkiä (Portti 2/2019).

Vuoden 2020 kärkikymmenikössä nousee esiin monipuolisesti erilaisia genrejä, kuten vaihtoehtohistoria, ekokritiikki, huumori ja kova scifi.

Atorox-palkinto

Atorox-palkinto myönnetään parhaalle edellisenä vuonna julkaistulle kotimaiselle tieteis- tai fantasianovellille. Novelli valitaan yleisöäänestyksellä. Tänä vuonna palkinnosta kilpaili 21 novellia ja äänensä antoivat 83 scifin ja fantasian ystävää.

Turun Science Fiction Seura ry on jakanut Atorox-palkinnon vuodesta 1983 lähtien. Voittaja palkitaan patsaalla, joka esittää Atorox-robotin päätä. Robottihahmo esiintyy suomalaisen jännitys- ja tieteiskirjailijan Aarne “Outsider” Haapakosken kirjoissa. Tämän vuoden voittajalle patsas luovutetaan vuoden 2021 Finnconissa.

Atorox 2020 – kymmenen kärki

1. Reetta Vuokko-Syrjänen: Emma Halmin vaihtoehdot kuolemalle (Portti 1/2019)
2. M.A. Tyrskyluoto: Hän joka ei laula (Metsän kronikka: Tarinoita puista, Osuuskumma)
3. Riikka Varonen: Varastettuja hetkiä (Portti 2/2019)
4. Marko Järvinen: Ratsumestari von Richthofenin perintö (Portti 4/2018)
5. Teemu Korpijärvi: Sheherazaden purjehdus (Kosmoskynä-verkkolehti)
6. Solina Riekkola: Enkelten osuus (Siipisulka: Tarinoita enkeleistä, Tajunta Media)
7. Teemu Kivi: Minä tiedän mitä näin (Portti 3/2019)
8. J.S. Meresmaa: Metsän kronikka (Metsän kronikka: Tarinoita puista, Osuuskumma)
9. Shimo Suntila: Milla ja Meri läksyretkellä (Joulukalenteri – Tapahtuu näinä päivinä, REUNA kustantamo)
10. Liisa Näsi: Ostalginen päivä (Eilispäivä ei kuole, Basam Books)

Video julkaisusta on katsottavissa alla. Kohdasta 9:11 eteenpäin Vuokko-Syrjänen kertoo lisää novellistaan.7.6.2020

Atorox-palkinto jaetaan Virtuaali-Finnconissa

Vuoden parhaan scifi- tai fantasianovellin Atorox-palkinto jaetaan Virtuaali-Finnconissa 10.–12.7.2020. Palkinto jaetaan todennäköisesti lauantaina 11.7., mutta aika varmistuu lähempänä tapahtumaa.

Aiemmin ilmoitettiin, että Atorox-palkinto jaettaisiin syksyllä omassa pienessä tilaisuudessaan. Finncon kuitenkin kutsui TSFS:n mukaan osaksi Virtuaali-Finnconin ohjelma, ja TSFS otti kutsun vastaan.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Atorox jaetaan virtuaalisesti. Kymmenelle parhaiten sijoittuneelle kirjoittajalle ilmoitetaan sijoittumisestaan etukäteen. Palkinnonjako kuvataan etukäteen ja lähetetään osana Virtuaali-Finnconin ohjelmaa.

Atorox jaetaan aina edellisen kalenterivuoden parhaalle kotimaiselle tieteis- tai fantasianovellille. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Ehdokaslista kootaan esiraadin ja fandomin antamien äänien perusteella. Palkinto on jaettu vuodesta 1983 lähtien ja se on saanut nimensä Aarne “Outsider” Haapakosken Atorox-robottihahmon mukaan.

Atorox-pää uudistuu

Atorox-pään on pitkään valmistanut keraamikko Outi Kurkijärvi, mutta hänen jäätyään eläkkeelle TSFS on etsinyt uuden Atorox-päiden valmistajan. Uusi keraamiikko Carola Gunell kunnioittaa aiempia Atorox-malleja, mutta tuo mukaan oman ilmeensä.

Uusi Atorox-patsas ei ehdi valmistua Virtuaali-Finnconiin mennessä, joten se julkistetaan seremoniallisesti Finnconissa 2021. Samassa tilaisuudessa jaetaan siis sekä tämän että ensi vuoden palkintopatsaat. Ennen palkintopatsaansa vastaanottamista tämän vuoden voittaja saa merkitsi voitostaan kunniakirjan, joka postitetaan hänelle.

Myös Nova jaetaan samaan aikaan

Atoroxin kanssa perinteisesti samassa tilaisuudessa jaettavan Nova-kirjoituskilpailun tulokset julkistetaan niin ikään Virtuaali-Finnconissa. Nova on Turun Science Fiction Seuran, Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin ja Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien yhteinen palautteellinen kirjoituskilpailu.

Lisätietoja

Anna Mattila / Atorox-vastaava
atorox2020@tsfs.fi

8.4.2020

Atorox-äänestäjäksi ilmoittautuminen päättyi viime yönä. Tänä vuonna äänestykseen ilmoittautui ennätykselliset 101 henkilöä! Kaikkiin on otettu yhteyttä heidän ilmoittamiinsa sähköpostiosoitteisiin. Jos ilmoittauduit äänestäjäksi etkä ole saanut viestiä, ole yhteydessä osoitteeseen atorox2020@tsfs.fi niin selvitämme asian.

Äänestysaikaa on annettu kaikille äänestäjille viikko lisää, koska äänestäjäksi ilmoittautumiseenkin annettiin viikko lisäaikaa. Näin äänestäjät saavat luvatut kaksi kuukautta aikaa lukea novelleja. Uusi äänestyksen deadline on 7.6.

Tampereen Finncon on siirtynyt koronan takia vuoteen 2021. Näin ollen tämän vuoden Atoroxia ei voida jakaa siellä. Atorox jaetaan todennäköisesti syksyllä Atonova-nimisessä tapahtumassa Turussa. Siellä julkistetaan myös Nova-kirjoituskilpailun tulokset. Asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun tapahtuman ajankohta varmistuu.

26.3.2020

Ehdokaslista on julkaistu

Esiraati on saanut työnsä päätökseen, joten Atoroxin ehdokaslista on valmis.

Tänä vuonna ehdolla ovat seuraavat novellit:

Tapio Hietamäki: Linnean laulu (Portti 4/2018)
Tuomas Hornanheimo: Vihan valkeat (Portti 2/2019)
Marko Järvinen: Ratsumestari von Richthofenin perintö (Portti 4/2018)
Jussi Katajala: Suuren tammen varjossa (Metsän kronikka: Tarinoita puista, Osuuskumma)
Teemu Kivi: Minä tiedän mitä näin (Portti 3/2019)
Teemu Korpijärvi: Sheherazaden purjehdus (Kosmoskynä-verkkolehti)
Teemu Korpijärvi: Vainaansaari (Juhannusmorsian - valon ja varjon tarinoita, Varjo Kustannus)
Anu ja Eero Korpinen: Hiljainen väki (Juhannusmorsian - valon ja varjon tarinoita, Varjo Kustannus)
J. S. Meresmaa: Metsän kronikka (Metsän kronikka: Tarinoita puista, Osuuskumma)
Mia Myllymäki: Nuutin taikapuut (Metsän kronikka: Tarinoita puista, Osuuskumma)
Liisa Näsi: Kesälahja (Eilispäivä ei kuole, Basam Books)
Liisa Näsi: Ostalginen päivä (Eilispäivä ei kuole, Basam Books)
Asa Palo: V-sana (Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudesta, Ääres)
Solina Riekkola: Enkelten osuus (Siipisulka: Tarinoita enkeleistä, Tajunta Media)
Shimo Suntila: Milla ja Meri läksyretkellä (Joulukalenteri - Tapahtuu näinä päivinä, REUNA kustantamo)
Arttu Tuominen: Korpikumpu (Juhannusmorsian - valon ja varjon tarinoita, Varjo Kustannus)
M. A. Tyrskyluoto: Hän joka ei laula (Metsän kronikka: Tarinoita puista, Osuuskumma)
Riikka Varonen: Varastettuja hetkiä (Portti 2/2019)
Anette Vehniäinen: Lupaan kertoa kaiken (Nova 2017 -antologia, TSFS ry ja Tutka ry)
Reetta Vuokko-Syrjänen: Emma Halmin vaihtoehdot kuolemalle (Portti 1/2019)
Reetta Vuokko-Syrjänen: Sokerista, kukkasista, inkivääristä, siirapista (Kosmoskynä 1/2019)

Onnittelut kaikille ehdolla oleville!

Ehdokkaat voivat halutessaan olla jo yhteydessä Atorox-vastaavaan atorox2020@tsfs.fi. Äänestystä varten novelleista tarvitaan sähköiset versiot äänestäjien luettavaksi. Atorox-vastaava ottaa yhteyttä kaikkiin kirjoittajiin, mutta tekstin saamista nopeuttaa, jos kirjoittajat jo itse ottavat aktiivisesti yhteyttä.

Esiraadissa oli tänä vuonna viisi jäsentä: Thua Aalto, Pyry Palermo, Linnea Peurakoski, Alisa Rintala ja Nea Similä. Suuri kiitos esiraadille työstään! Lisäksi Atorox-vastaava Anna Mattila ja TSFS:n sihteeri Katja Juusela auttoivat lukemalla muutamia novelleja. Urakka jaettiin niin, että kullakin novellilla oli kaksi lukijaa.

Tänä vuonna esiraadin ja fandomin äänet olivat harvinaiset ristiriidassa keskenään. Esiraati ja Atorox- vastaava päättivät nostaa listalle 18 eniten ääniä (esiraati + fandom) saanutta novellia sekä kaksi esiraadin suosikkia, jotka muuten ei olisivat päässeet listalle. Lisäksi yksi novelli nousi listalle ilman esiraadin ääniä, sillä se oli saanut paljon ääniä fandomilta. Esiraati arvioi novellin loppujen lopuksi tarpeeksi hyväksi kilpaillakseen vuoden parhaan novellin tittelistä.

Tärkeitä linkkejä

Vuonna 2020 ilmestyneet novellit

Ehdokasasettelun äänestyslomake

Atorox 2021 Facebookissa

Ohjeet ehdokasasetteluun ja äänestykseen