Spin 4/2012

Vuoden viimeinen Spin on vuodenvaihteen solakka lukupaketti, jossa muistellaan lokakuussa järjestettyjä Turun kansainvälisiä kirjamessuja ja luodataan uutta scifi- ja fantasiatarjontaa useammankin median alueella.

Pasi Karppasen Kolme päivää myrskyn silmässä -artikkelissa palataan kirjamessujen tunnelmiin niin tekstin kuin kuvienkin muodossa. Tomi "bgt" Mäntylä puolestaan esittelee omassa artikkelissaan kaksi kiintoisaa, mutta vähälle huomiolle jäänyttä scifiuutuutta, sarjat Hubotit ja H+.

Kuulumisia kirjamaailmasta -palstalla Leila Paananen käy läpi loppuvuoden sf/f-kirjasatoa, ja myös Sarjakuvia-palsta on pienen tauon jälkeen mukana. Erikseen mainittakoon, että arvostelupalstat, jotka tuntuvat olevan Spiniin kaivatuin osa, rutisevat edelleen avustajien puutteessa.

Kotimaista novellistiikkaa lehdessä edustavat tällä kertaa Nova 2011 -satoa oleva Kari Välimäen Isomummon resepti sekä Nova 2012 -voittaja, Jenni Kauppisen Kiven värit. Ulkomaista novellistiikkaa puolestaan edustaa Eric James Stonen Leviatan.

Lehden mukana toimitettiin tuttuun tapaan jäsenille tilisiirtokaavakkeet. Vuonna 2013 jäsen- ja tilausmaksut nousevat hieman. Tämä johtuu siitä, että Spinin paino- ja etenkin postituskulut ovat vuosien saatossa nousseet tasaisesti, mutta jäsen- ja tilausmaksuihin ei ole haluttu koskea.

Vuonna 2013 jäsenmaksu nousee 12 eurosta 14 euroon ja nuorisojäsenmaksu vastaavasti 6 eurosta 7 euroon. Perhejäsenmaksu on ensi vuonna 4 euroa ja Spinin tilausmaksu 20 euroa. Spinitön jäsenyys sen sijaan on edelleen 5 euroa. Kun siis maksat vuoden jäsen- tai tilausmaksusi, muista muuttuneet summat.

Uuden graafisen ilmeen saanut TSFS:n jäsenkortti toimitettiin jäsenille vuoden alussa. Jatkossa vanhoille jäsenille toimitetaan ainoastaan kyseisen vuoden vuositarra. Toivommekin, että jäsenet ovat muistaneet pitää jäsenkorteistaan hyvää huolta. Uudet jäsentarrat toimitetaan jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille numeron 1/2013 mukana.

Spiniä on myynnissä Akateemisissa kirjakaupoissa ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistostaISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Mirelle Aalto
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Pasi Karppanen
Sivumäärä: 48
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle